Jak zastosowanie wentylatora KSK może pomóc w pracy profesjonalnej kuchni?
Wentylatory z serii KSK to kanałowy wentylatory odśrodkowe w obudowie stalowej o wydajności do 8 138 m3/h, dedykowane szczególnie dla branży gastronomicznej, szczególnie do pomieszczeń kuchennych i piekarniczych.
Specjalna konstrukcja pozwala na szybkie usuwanie z pomieszczeń kuchennych zanieczyszczonego, zadymionego, gorącego powietrza (do 120°C) oraz uciążliwych oparów tłuszczu, nawet w warunkach wysokich oporów powietrza w systemie wentylacyjnym.
Odporna działanie wysokich temperatur obudowa wentylatorów wykonana jest z ocynkowanej blachy stalowej i jest wewnętrznie izolowana warstwą wełny mineralnej o grubości 50 mm, co eliminuje uporczywy hałas związany z usuwaniem z dużą wydajnością gorącego powietrza. Blok obrotowy wirnika i silnika zapewnia łatwy dostęp do wewnętrznych elementów wentylatora dla łatwego i skutecznego czyszczenia, co jest bardzo ważne w przypadku wysokiego stężenia w powietrzu oparów oleju bądź pyłów. Wentylatory są wyposażone w niezawodny, bezobsługowy silnik z bardzo wydajnym stalowym wirnikiem odśrodkowym.
Regulowanie prędkości może odbywać się w sposób płynny (regulator tyrystorowy) jak również skokowy (regulator transformatorowy) co pozwala na dostosowanie wydajności do panujących w danym momencie warunków na kuchni.
Zastosowanie wentylatora KSK zatem może znacząco poprawić mikroklimat w profesjonalnej kuchni, a co za tym idzie wpłynąć dodatnio na samopoczucie pracowników, ich zdrowie oraz poziom koncentracji.
Wróc do listy